Kaikki teemat

Huh hellettä!

Huh hellettä!

Toukokuu on ollut ennätyksellisen lämmin ja taitavat ne lämpimät vielä jatkua hetkellisen viilenemisen jälkeen. Kuivuus onkin nyt muodostunut ongelmaksi luonnossa, puutarhoissa ja tietysti luonnonvaraisille eläimille. Facebookissakin on kiertänyt kehoitus laittaa vettä mataliin, laakeisiin astioihin lintuja, oravia ja siilejä varten. Linnut käyvät mielellään kylpemässä ja juomassa vähän näkyvämmälläkin paikalla, oravatkin ovat melko rohkeita, mutta siilit tykkäävät temmeltää pensaiden juurella ja vähän suojaisammissa paikoissa.

Pölyttäjiä ja perhosia voi muistaa perhosbaarilla. Pölyttäjät ovat elintärkeitä ravinnon tuotannon kannalta, perhoset sen lisäksi kauniita katsella. Jos pihallasi on paljon äkäisiä ampiaisia, vie perhosbaari sinne, missä niistä ei ole haittaa ihmisille tai lemmikeille. Perhosbaarin ohjeen löydät vaikkapa tästä artikkelista "NÄIN TEET PERHOSBAARIN PÖLYTTÄJIEN ILOKSI"

Ampiaista ja muista pörriäisistä puheen ollen... Tiedätkö, kuinka toimia, jos ampiainen pistää lemmikkiäsi?
Ampiaisen tai mehiläisen pisto voi aiheuttaa turvotuksen ja kipua. Mikäli turvotus on voimakasta, voi antaa kyytabletin: kissalle 1/2 tbl, koiralle 1 tbl/10 kg, maksimissaan kuitenkin kolme.
Eläinlääkäriin tulee hakeutua, mikäli lemmikkisi saa allergisen reaktion tai esim. suussa oleva pisto aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Allergisten reaktioiden oireita ovat mm. voimakas, nopeasti lisääntyvä turvotus, kutina, raju oksentelu, hengitysteiden turpoaminen ja heikkous.

KYYN PUREMAN koira saa useimmiten kuonoonsa ja silloin toipumisennuste on hyvä. Purema raajassa on huomattavasti vaarallisempi ja pahimmillaan se voi johtaa koiran menehtymiseen.

Kyynpureman oire on kudosturvotus, joka on havaittavissa viimeistään kahden tunnin kuluttua puremasta. Joskus voi käydä niinkin, että kyy ei ole ruiskuttanut myrkkyä pureman yhteydessä. Silloin ei tarvita muita toimenpiteitä kuin puremakohdan puhdistaminen.

Toimi näin:
Jos epäilet kyyn purreen lemmikkiäsi, pidä se mahdollisimman paikoillaan, jotta myrkky ei leviä muualle elimistöön. Myrkky aiheuttaa puremakohdassa kudostuhoa, turvotusta, kuoliota sekä veren hyytymishäiriöitä.
Kanna lemmikkisi autoon ja vie se eläinlääkärin vastaanotolle mahdollisimman pian. Enää suositella kyytabletin antamista ensiapuna paitsi siinä tapauksessa, että purema on pään alueella ja turvotus uhkaa tukkia hengitystiet.

Eläinlääkärissä lemmikkiä hoidetaan levolla, nesteytyksellä ja tarvittaessa vastamyrkyllä ja eläimille tarkoitetulla särkylääkkeellä. 
Muutaman viikon kuluttua on syytä käydä vielä jälkitarkastuksessa, jossa tarkistetaan sydämen, munuaisten ja keuhkojen toiminta. Sydämen rytmihäiriöit, munuaisten vajaatoiminta ja nesteen kertyminen keuhkoihin ovat jälkiseuraamuksia joita kyyn puremasta voi seurata.

PUNKIT ovat riesana yhä pohjoisemmassa. Ne levittävät borrelioosia, puutiaisaivotulehdusta sekä toisintokuumeetta. Clear Spray -punkkisuihke sopii kaikille eläimille ja sillä voi suojata myös esim. puutarhakalusteiden pehmusteet. Punkinesto- ja -poistovälineet löydät 
TÄÄLTÄ. Lue lisää punkeista ja niiden aiheuttamista sairauksista osoitteessa punkki.net

Viime viikolla saimme muutamia uutuustuotteita, jotka ilahduttavat erityisesti kissaystäviämme. Tervetuloa tutustumaan! Klikkaa tästä: UUTUUDET (https://www.lemmikille.com/tuoteryhma.php?uutuus=1)

Ajankohtaiset tarjoukset löydät täältä: TARJOUKSET 

Oikein mukavaa kesäkuuta kaikille!

Muut artikkelit teemasta Kesä

Ensiapulaukku kissoille ja koirille

9.20 €

BM Stay Fresh Medicated 250 ml

-30%
5.50 €

PUNKKIKARKOTE kissalle SPOT-ON

-50%
9.95 €

Bob Martin Clear Spray 300 ml

-26%
13.30 €

Viilentävä makuualusta Chill 50 x 40 cm

14.90 €

Viilentävä makuualusta Chill 65 x 50 cm

19.40 €

Viilentävä makuualusta 30 x 40 cm

12.20 €

Maakoukku koiran kiinnitykseen

5.00 €

Trixie polkupyöräkori

32.00 €

Biker Set -pyöräilyapu

31.00 €