Lemmikille.com | Tuotteita kissoille ja koirille


Kevättä kohti

Kevään korvilla lemmikit alkavat vaihtaa talviturkkia kevyempään. Tämä talvi on ollut kohtuullisen lämmin ja näin ollen talviturkkikin on saattanut jäädä normaalia kevyemmäksi. On ihanaa kun ilmat lämpenevät ja valo lisääntyy, mutta aiheutuu turkin vaihtamisesta vähän ikävääkin: ihmiset voivottelevat ympäri huushollia leviäviä karvakasoja, joita kevätaurinko hehkullaan valaisee, ja kissat ja koirat saattavat kärsiä karvanlähtöön liittyvästä ihon kutinasta. Myös kuiva sisäilma saattaa talvella aiheuttaa ihon kutiamista.

Eri koiraroduilla ja -yksilöillä on erilaista hoitoa vaativia turkkeja, kissojen turkki taas on useimmiten melko helppohoitoinen, johon poikkeuksen tekevät tietysti tuuhea- ja pitkäkarvaiset yksilöt. Sileäkarvaisenkin kissan turkkia kannattaa joskus kammata tai harjata: näin saadaan turhat irtokarvat pois ja niitä kulkeutuu vähemmän kissan ruoansulatuselimistöön.

Tässä kuussa tarjouksessa on monta tuotetta, joista on apua ja iloa karvanvaihdon aikaan. (Tekstilinkistä pääset klikkaamalla suoraan tuotesivulle tai tuoteryhmään, tarjouksiin suoraan TÄSTÄ.)

Pohjavillakarstoilla saat irtokarvan ja pohjavillan pois päällysturkkia vahingoittamatta. Myös kissoille löytyy vastaavia, ne löydät täältä: Kissojen pohjavillakarstat.

Säännöllinen kampaaminen helpottaa turkin hoitoa ja parantaa lemmikkisi ihon pintaverenkiertoa.

Jos turkki on takussa, takunselvittäjä helpottaa takkujen avaamista ja trimmausveitsellä on helppo suorittaa pientä putsia vaikka päivittäin. Takkuinen turkki tai esim. huovuttuneet vatsanaluskarvat rupeavat jossain vaiheessa kiristämään lemmikin ihoa. Tunne on perin ikävä ja joskus joutuu turvautumaan jopa saksiin, mutta varsinkin tässä asiassa hyvinvointi menköön ulkonäön edelle.

Yleensä lemmikin karvanlähtö on täysin luonnollista ja nimenomaan vuodenaikaan liittyvää. Joskus liialliselle karvanlähdölle voi olla myös muita syitä:

· Ulkoloiset, kuten punkit, täit ja kirput, saattavat aiheuttaa karvanlähtöä. Jos lemmikilläsi on kirppuja elektroninen kirppukampa on hyvä hankinta. Kampa kerää ulkoloiset elektrostattisesti. Negatiiviset ionit ja aktiivihappi vähentävät pahaa hajua lemmikkisi turkissa ja turkki on myös kiiltävämpi kampaamisen jälkeen.

HUOM! Varsinkin eteläisemmässä Suomessa on lauhoina talvina muistettava, että punkit liikkuvat pienellä pakkasellakin. Jos et halua lääkitä tai pitää lemmikilläsi punkkipantaa ympäri vuoden, kirppukammalla punkit on helppo poistaa heti ulkoilun jälkeen ennen kuin ne ehtivät lemmikkisi iholle asti. Kirppukammalla on helppo poistaa myös hirvikärpäset (myös omista hiuksista!).

· Hermostuneet tai stressaantuneet lemmikit voivat nuolla itseään liiallisesti niin, että jostain kohdasta karva lähtee kokonaan pois ja iho saattaa jopa tulehtua.

· Karvanlähtö saattaa johtua myös huonosta ravinnosta ja esim. rasvahappojen puutteesta.

· Jotkut allergiat ilmenevät karvanlähtönä ja ihon kuivumisena.

Kun ongelman ydin on kartoitettu ja vaivaa alettu hoitaa, Vetzyme Moalt&Coat-ravintoöljy kosteuttaa ihoa, vähentää kutinaa ja raapimista ja edesauttaa uuden karvan kasvua. Se sopii jatkuvaan tai kuuriluonteiseen käyttöön kaiken ikäisille kissoille ja koirille.

Kevättalvella koiraa voi joutua pesemään useinkin. Kuivan ja herkän ihon omaavaa koiraa voi pestä esim. Bob Martin Medicated -shampoolla. Shampoo sisältää luonnollista teepuuöljyä, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia ja joka hoitaa kuivaa ihoa. Uuden teknologian ansiosta shampoo poistaa myös hajuja entistäkin tehokkaammin ja koirasi turkki pysyy raikkaana pidempään.

Tarkistathan myös tassut säännöllisesti! Varsinkin talvella koirien kynnet kasvavat helposti turhan pitkiksi. Giljotiini -mallisilla kynsisaksilla kynsien leikkaaminen on helppoa ja turvallista. Aurinkoisia helmikuun päiviä kaikille karvatassuille, isännille ja emännille!
Klikkaa tarjoukset
Mainos